Inbouwapparatuur

VaatwasserMet de hand afwassen?

Er zijn genoeg mensen die er bewust voor kiezen om met de hand af te wassen. Dit kan zijn om financiele redenen maar ook om de corrosie die de glazen aantast. De grote voordelen van de vaatwasser zit hem in de tijdwinst en afwassen via een vaatwasmachine is erg hygiënisch. Daarnaast wordt in een gezin de vaatwasser meteen gebruikt als opberg kast voor de vuile vaat.

In de luxere keukens bevinden zich soms twee vaatwassers. Een waar de schone vaat wordt uitgehaald en de ander wordt weer gevuld met de vuile vaat. Hoe lux wilt u het hebben?

Voordelen vaatwasser

Nadelen vaatwasser

Aanschaf tips

Inbouw vaatwasserHet energie en water verbruik van de ene vaatwasser t.o.v. de andere kan behoorlijk uiteenlopen. Aan het Energielabel is het verbruik af te lezen. Zoals gewoonlijk zijn de afwasmachines die in aanschaf duurder zijn, in verbruik weer goedkoper. De afwasmachines met een A-label zijn zuiniger dan met een C-label.

Erg handig is tegenwoordig de timerfuncties die op een vaatwasser zitten. Hiermee heeft u de mogelijkheid om de vaatwasser bijvoorbeeld in uw nachttarief automatisch te laten draaien waardoor de energiekosten weer afnemen.

Hieronder een aantal punten waarop u kunt letten bij de aanschaf van een vaatwasser: